Til brukere i NoSerC-prosjektet

fra Egil Støren, e-post datert 2001-12-11

Styringsgruppen for NoSerC ønsker at data som lagres på prosjektets lagringsanlegg skal gjøres tilgjengelig for klimaforskere i Norge, og etterhvert også de som arbeider med effektforskning.

Et delprosjekt i NoSerC (MetaMod) går derfor ut på å lage en metadatabase som beskriver filene som er lagret på tape-roboten på Gridur (/noserc). Et web-grensesnitt mot denne databasen er nå tilgjengelig på addressen:
http://metamod.met.no.

Vi oppfordrer brukere i NoSerC-prosjektet til å prøve ut denne web-applikasjonen, og gi oss tilbakemelding om brukergrensesnitt m.m. Brukernavn og passord kan fås ved henvendelse til NoSerC (e-post: noserc@met.no, telefon: 22963086 eller 22963035).

Vi ønsker også å registrere flere datasett i databasen. Da trenger vi hjelp fra brukerne. Databasen skal omfatte resultatfiler fra modellkjøringer, og inputfiler som brukes i modellkjøringer. Filene skal inneholde 2 eller 3-dimensjonale geografiske felter, og fortrinnsvis tilhøre et av formatene Grib, FELT, NetCDF eller HDF. Det er meningen at alle filer som kan tenkes å være av interesse for andre enn eierne av filene, skal registreres i MetaMod-databasen. Det finnes et opplegg for å begrense tilgangen til filene i MetaMod-applikasjonen. Det er eierne av filene som har kontroll med hvem som får direkte leseadgang til filene. Oversikt over hva slags data filene inneholder er imidlertid åpen for alle registrerte MetaMod-brukere.

Vennlig hilsen, på vegne av NoSerC-prosjektet,
Egil Støren


Arne Melsom
Last modified: Tue Feb 19 12:48:14 GMT 2002